maandag 29 december 2008

26/12

Modest met al zijn organisatietalent als enige gezonde, dat kan niet anders dan mislopen. De aspraak met Cezar blijft behoorlijk moeizaam verlopen.
We vergeten de uitnodiging en de kadootjes, en staan een half uur op 2 verschillende plaatsen te wachten.
De warrige telefoongesprekken maken het er niet gemakkelijker op.
Toch geraken we eindelijk met hem aan de praat, en hij maakt een zeer professionele indruk. Van de Kiro is hij echter niet bepaald op de hoogte, maar hij werkt voor het Congoforum.
Blijkbaar hebben we al heel de tijd de verkeerde Cezar voor. Hij heeft gelukkig een busje, we gaan de pakjes en de uitnodiging halen, en hij zet ons af aan het bureau van Kiro Congo.
De echte Cezar van Kiro Congo zal voor ons voorlopig een legende blijven, maar Didier geeft ons elk een sjaaltje, en een rondleiding in het bureau. Het spijt ons enorm dat we hier niet een dag eerder, met Kerstmis konden zijn, want toen waren er wel activiteiten.
Het zei zo, de krinkeluitnodiging wordt officieel overhandigd en dit legendarisch moment word op foto vastgelegd. Ook de kadootjes van Sarah geraken bij de gastfamilie, en we krijgen een kijkje in de tv-studio van de Salezianen.
Ook Pater Erik Meert, een Saleziaan uit Sint Pieters Leeuw krijgen we te zien en hij geeft ons een zicht op zijn prokect met straatkinderen. Met een weldoordacht systeem probeert hij de kinderen van de straat te halen en terug met de familie te herenigen of een andere toekomst te geven.
Een moeizaam maar nobel project waar de regering en de gouverneur beter een voorbeeld aan zouden nemen. We wensen hem nog veel succes.
Blij dat alles eindelijk gelukt is nemen we afscheid met de Familie Isaac en laten ons door Champion en zijn bevallige vriendinnetje naar het vliegveld voeren. Vaarwel Lubumbashi en vaarwel Katanga. Bas-congo en Matadi, bereid u voor, want we komen eraan. Misschien, heel misschien gaan we nu twee dagen op eigen houtje kunnen reizen, zonder gids, zonder begeleiding, en zonder avondklok.
We houden u op ge hoogte.

1 opmerking:

nieuws-Leeuw zei

Artikeltje op nieuwsblog: http://sint-pieters-leeuw.eu/2009/01/03/de-boys-in-congo-ontmoeten-pater-erik-meert/