maandag 22 december 2008

Isaac

Isaac is ooit enkele maanden in Belgie geweest om te studeren. Hij kreeg het idee om in Congo ook een reisbureau te starten. Hij richtte dan Palma Okapi Tours op. Via mail hadden we gevraagd om slaapplaats te voorzien voor minder dan tien dollar de man. Dit bleek echter onmogelijk, ons 1e hotel was 80 euro. Aan die prijs zouden we het hier niet al te lang trekken, laat staan nog op safari gaan. Daarom mogen we bij hem thuis in de zetel slapen voor 10 dollar pp. In zijn bureau ligt de overschot van de 15000 folders die hij ooit heeft laten drukken. Ruw geschat liggen er dus nog 14990 vocht te happen in zijn bureau. Hij probeert ze te verkopen voor 2000fr (+/-3euro).

Zijn vrouw, een hele vriendelijke mama maakt voor ons eten en we hebben ook kennis gemaakt met de kindjes. Er was geen elektriciteit, maar het was heel gezellig in de kelder waar de vrouwen aan het koken waren en de kindjes keken of op hun stoel in slaap vielen.

Isaac is erg gelovig en probeert ons steeds te bekeren. Ook vraagt hij telkens of iemand anders wilt bidden maar daar zijn we niet zo goed in dus we laten hem begaan. Hoewel Gorik graag de discussie wilt starten is er geen beginnen aan.

In de stad rondlopen is tof. We zijn op ons gemak ook al maken we kennis met verschillende manieren om ons te zakkenrollen. Zo professioneel zijn ze gelukkig niet het is nog niet gelukt en wij zijn goed voorbereid. Toen we ‘s avonds het busje terug namen botste er een ander busje tegen ons. Gelukkig zat in ons busje een politieagent met een kalashnikov dus de andere bus was in fout en wij konden snel vertrekken.

Geen opmerkingen: