dinsdag 23 december 2008

terug naar lubumbashi

Vandaag zijn we teruggefietst.Richting Likasi . Wederom veel te veel kindjes rond ons, en ze blijven echt kijken. Ze moeten dringend wat meer blanken gewoon worden. Verder was het een toffe maar vermoeiende fietsttocht.
‘s Avonds zijn we nog naar Likasi gegaan, een levendige stad, maar omdat we bij de zusters sliepen konden we de stad niet echt intrekken. We wilden wel, maar de non had de deur op slot gedaan en kwam zelf bij ons slapen. Dus zochten we met Champion en Alain naar oplossingen om buiten te geraken. We zouden de sleutel bij de zuster gaan halen als ze slaapt, of langs het venster naar beneden klimmen. We zijn uiteindelijk maar gaan slapen, maar eerst goed toegelegen. Geweldige kerels Alain en Champion zelden zo gelachen. We zullen nog wel de kans krijgen om eens een stapje in het nachtleven te zetten ook. Veel risicos nemen we echter liever niet er word soms wel wat Simba verzet door de Congolezen.

2 opmerkingen:

André zei

Hallo congoboys,
Eerst de gasten van de ' KONING ' en dan slapen met de nonnen! Wij denken dat jullie helemaal bekeerd en diep gelovig zullen terugkeren. Kerstavond met ons tweetjes en enkele escargots en een glaasje wijn. We zijn benieuwd hoe het bij jullie zal verlopen. Morgen tafelen wij uitgebreider met de familie. We hebben mangos op het menu gezet, zo denken we nog wat aan jullie. Zalig Kerstmis aan jullie en alle Afrikaanse vrienden!

Elke aka Veug zei

Hallo daar blanke goden,

zoals het intussen een beetje traditie is geworden zal ik ook jullie voorzien van een update van de gebeurtenissen hier in België en de rest van de wereld. Ten eerste (wsl weten jullie het al maar toch nogmaals bij deze): de Belgische regering is gevallen! leterme is afgetreden en het is nu een heel politiek geonderhandel waar ze naar Belgische gewoonte véél kaas van hebben gegegeten,maar geen paniek, Wilfried Martens is het allemaal aan het oplossen! In Oostende zijn gisteren (vrijdag 26 december) 2 vrouwenlijken opgevist, dankzij Audrey Toguchi, een 80jarige vrouw geboren te Honolulu, wordt Damiaan heilig verklaard (ze leed aan terminale kanker en in plaats van een laatste chemo is ze gaan bidden op Molaï en ene jaar later volledig genezen, amai mijn frak!), een Turkse schone uit Sint-Jans-Molebeek is de nieuwe Miss België,CIA-informanten worden oa vergoed met Viagra, Music For Life bracht dit jaar +- 3.500.000 euro op, het Vaticaan heeft zijn gebedenboek op iTunes gezet (misschien iets voor jullie bekering daar?), het eerste Claus-gedicht is geveild voor 2.400 euro, 'Loft' heeft de film 'Daens' voorbij gestoken in het aantal bezoekers (nu reeds 850.000), een 20-jarige Ghanees, tevens geestesgestoord, heeft in het voorbijwandelen van een dakwerker zijn ladder weggetrokken, verschillende dingen veranderen hier in ons Belgenland op 1 januari: de dokter wordt een beetje duurder, je krijgt een dakisolatiepremie van 500 euro, de pensioenleeftijd van vrouwen wordt 65 jaar, de Post gaat zijn tarieven verhogen en in Brussel zal men vanaf nu ook zijn glas moeten sorteren!, Champagnekurken kunnen een snelheid tot 40 km/u berieken, opnieuw tientallen doden bij een Israëlische aanval in de Gaza, gisteren 2 Palestijnse meisjes gedood toen een (uit koers geraakte) mortierrakaet/granaat op hun huis terecht kwam, Thieu Simons (een vrijwilig verpleger bij Artsen Zonder Vakantie) is ridder in de orde vanb Burkina Faso. Ik zou zo nog een tijdje kunnen doorgaan maar dat zal ik jullie besparen tot de volgende keer. Geniet nog met volle teugen van jullie waarschijnlijk adembenemende en nu reeds onvergetelijke reis en toch ook een beetje voorzichtig daar he!

X Veugel aka Elke